Bæredygtige valg af kvindelige hygiejne produkter

Der findes mange bæredygtige muligheder for feminine hygiejneprodukter på markedet i dag. Genanvendelige stofbind, menstruationskopper og økologiske tamponer er blot nogle af disse miljøvenlige alternativer. Vil du gerne være mere miljøbevidst omkring dit valg af hygiejneprodukter, når du har menstruation, så kommer der her et par eksempler på, hvad du kan vælge.

Stofbind er et økonomisk valg, da de kan genbruges i flere omgange og vaskes med et mildt vaskemiddel, så du ikke behøver at købe nye puder hver måned. Med den rette pleje kan de holde i årevis og spare dig penge i det lange løb. Bindende bliver derfor ikke smidt ud flere gange om dagen, som du gør med engangs-bind. Du kan derfor spare en masse skrald ved at vælge stofbind i stedet. Der findes også menstruationstrusser, hvis du vil være helt fri for at have bind i.

Økologiske tamponer er fremstillet af certificeret økologisk bomuld og uden tilsatte kemikalier eller farvestoffer. Disse tamponer er et sikkert, giftfrit alternativ til konventionelle produkter. De er også er biologisk nedbrydelige, så der er mindre affald at bekymre sig om. Disse fungerer derfor præcis ligesom helt almindelige tamponer. Disse er bare bedre for miljøet, da de nedbrydes biologisk og ikke skal brændes.

Menstruationskopper er en ideel miljøvenlig løsning, da de ikke kræver en masse emballage eller affald. De behøver ikke at blive skiftet nær så ofte som tamponer eller bind og er lettere at rengøre og opbevare. Menstruationskopper kan bæres i op til 12 timer ad gangen, så der er ikke behov for hyppige skift. Menstruationskopper er blevet meget populære i de seneste år. Blandt andet mærket OrganiCup er blevet meget populært for deres menstruationskopper. Det smarte ved kopperne er nemlig, at du ikke behøver at have flere med dig, når du er ude hele dagen. Du tager simpelthen bare koppen ud og tømmer den. Ved de andre former for bæredygtige hygiejneprodukter skal du stadig huske at have ekstra med dig og have et sted at opbevare de brugte.

Bæredygtige valg af feminine hygiejneprodukter kan være med til at reducere vores miljøpåvirkning og gøre en reel forskel i verden. Ved at træffe bevidste beslutninger om, hvilke produkter vi bruger, kan vi alle have en positiv indvirkning på planeten.