På udkig efter klimavenlige madopskrifter?

Få klimavenlige opskrifter til aftensmaden

Hvad skal vi have til aftensmad? Det spørgsmål kender de fleste nok. Mange kender også til, at det kan være rigtig svært at finde på nye og spændende retter hver dag. Det bliver nemt bare de samme 6-10 retter, som roterer lidt fra uge til uge. Måske varierer man retterne en anelse, men i en travl hverdag er det bare nemt og hurtigt at lave de retter, som ligger på rygraden.

Er I en familie kan det være ekstra udfordrende at finde på nyt, for der kan være mange forskellige smagsløg at tage hensyn til. Der kan naturligvis også være allergier og intolerancer eller måske et ønske om at spise fedtfattigt. Under alle omstændigheder kan det være dejligt med lidt inspiration til aftensmaden, så I kan få en varieret kost og ikke bare spise mere eller mindre det samme uge efter uge, som man nemt kommer til, hvis man ikke får ny inspiration.

Nettet er et fantastisk sted at få nye input til madlavningen, og du kan finde opskrifter på snart sagt alt. Både opskrifter fra professionelle og fra amatører. Nogle steder kan du sågar se bedømmelser fra andre, der har forsøgt sig med opskriften før dig. Det kan være rart nok at vide, at de fleste, der har prøvet opskriften, syntes, at den var god. Det er så ærgerligt at bruge en masse timer i køkkenet og så ende op med noget, der ikke smager særligt godt.

Hvis du bestræber dig på at leve klimavenligt, er klimavenlige madopskrifter sikkert lige dig.

Klimavenlige og velsmagende madopskrifter

På Fuldkornspartnerskabets hjemmeside kan du finde klimavenlige madopskrifter, som du kan bruge til at lave lækker aftensmad.

En måde, som du kan gøre din aftensmad mere klimavenlig på, er at skære ned på oksekødet. CO2-aftrykket ved et kg oksekød er ifølge Fuldkornspartnerskabet ca. 30 gange større end for et kg. rugbrød.

Hvis du har fokus på madspild, kan du overveje at bruge fuldkornsprodukter. Når der laves fuldkorn, udnyttes hele kornet nemlig, og det har betydning i forhold til madspild. Desuden mætter – og smager – fuldkornsprodukter godt.