Gør det nemmere at være bæredygtig

Bæredygtighed er et term, der har sneget sig ind i både offentlig debat og personlige diskussioner over aftensmaden hjemme i stuerne. Det er også et samtaleemne der kan skabe uenigheder. Nogen mener, at det har en for stor indflydelse på hverdagen. Andre mener, at der ikke bliver gjort nok og at det kunne fylde meget mere. Hver dag er der artikler og indslag om klimaforandringer, og de forfærdelige konsekvenser det har haft for mange mennesker. Det kan virke overvældende.

Der skal mange argumenter til, der er skabt af dårlig research, for at benægte klimaforandringer. Så uanset om man mener at bæredygtighedsdebatten har taget overhånd, er det essentielt at erkende, at der er behov for at tage fornuftige valg når det kommer til, at mindske sit aftryk.

Indenfor app udvikling har bæredygtighed også indfundet sig. Der er genbrugs-apps, hvor du kan sælge dine ejendele, såsom Zadaa, og grupper (Facebook marketing) hvor du også kan poste hvad du sælger. Secondhand shopping er en stor del af en mere bæredygtig tilværelse. Et af de helt store syndere indenfor klimaforandringer er fast fashion sektoren og når genbrug bliver mere populært bliver større producenter pressede til, at finde på mere bæredygtige alternativer.

Teknologiske løsninger og digital udvikling har vist sig har en indflydelse på bæredygtige ændringer i hverdagen. Ved hjælp af digitale værktøjer mindskes papirspild. Ved hjælp af facetime-løsninger, slipper mange for transporttid. E-bøger skaber et mindre behov for skoler, at opdatere deres biblioteker. Internettet giver adgang til online fællesskaber, hvor der deles gode råd og tips til, hvordan man kan leve mere bæredygtigt. Apps giver en platform for bæredygtig shopping. Apps til secondhand eller bæredygtig shopping: Reshopper, To Good To Go, Freemi, Zadaa, For Resten og Fleap.