Undgå disse ting, for at være mere klimavenlig

Der er mange gode grunde til at leve et mere klimavenligt liv. Vi har nemlig kun én planet, og det handler om at behandle den på bedst mulig vis. Der er en grund til, at klimadebatten er blevet større i senere tid. Det er fordi videnskaben har vist os de forskellige måder hvorpå mennesker har negativ indvirkning på jorden. Der er bl.a. også store influencere som Greta der også gør os opmærksom på tingene.

Der er små ting, som folk er begyndt at gøre, for at være mere klimavenlig. For eksempel vælger nogle at bruge transportkasser af træ. I denne artikel, vil du lære mere om, hvad du kan gøre.

Prøv at undlade at spise for meget kød, prøv at spise mere plantebaseret

Det kan være en hård ting for mange, pludselig at skulle skifte madvaner, baseret på ny information. Men du kan føle dig tryk i, at du ikke er den eneste der har skiftet kost for at være mere klimavenlig. For at spise mere plantebaseret kan det være en idé at kigge på nogle vegetariske eller veganske opskrifter. Disse kan findes overalt på internettet.

Det kan også være en idé at læse en blog om, hvilke varer skal købes, eftersom du udskifter indholdet i dine skabe, samt dit køleskab. Mange anbefaler at du køber nogle urter, bønner, nødder og andre tørvarer, der kan holde i længere tid. Som veganer eller vegetar kan du glæde dig til at lære om alle de nye spisevaner som du kan implementere ind i dit liv. Der er nemlig mange gode smagsoplevelser som kan fås gennem grøntsager blandet med krydderier.

Prøv at bruge bilen noget mindre – brug i stedet offentlig transport

Hvis alle skiftede bil ud med offentlig transport, ville der bruges væsentlig mindre benzin. Det ville have effekten af at gøre vejene mindre travle, samt sikre, at der ville være minder CO2-udslip. Hvad tror du, der slipper mest CO2 – 25 biler med én person i hver, eller 25 mennesker alle sammen i en bus? Jeg tror jeg kender svaret.

Det gode ved at bruge offentlig transport er, at du ikke behøver at bøvle med at eje en bil. For nogle mennesker er det en nydelse at eje en bil. For andre er det besværligt. Jeg foretrækker ikke at behøve at tænke på parkering, bilsyn, benzin og diverse andre (dyre) ting der hører med til at eje en bil. Jeg er egentlig meget glad for bare at brug en bus. Og det er desuden bedre for miljøet.