Sådan gør du din dagligdag lidt mere klimavenlig

Klimaet lider under menneskehedens store belastning, og der skal gøres noget nu, før det hele pludselig er for sent.

Det lyder måske som en uoverskuelig mission, men hvis alle bidrager en smule, er det ikke umuligt.

Mange bække små gør en stor å, og der er faktisk en hel del ting, man selv kan gøre for at få en mere klimavenlig hverdag, som man måske ikke altid tænker over i øjeblikket.

Så her kommer tre bud på, hvordan man kan gøre sin dagligdag bedre for klimaet.

Tag cyklen eller gå

Første punkt på listen er ikke ukendt, men der er stadig rigtig mange mennesker, der ikke gør alverden ud af det.

Man bør nemlig i så vid en udstrækning som muligt undgå at tage bilen, men i stedet vælge at gå eller cykle.

Cyklen er et meget effektivt transportmiddel, da man lynhurtigt kan komme fra A til B uden at bruge ret meget energi, og det er derfor ofte den mest praktiske løsning.

Har man lidt bedre tid, kan man dog også vælge at gå, da man på den måde får mulighed for at opleve og sanse sine omgivelser på den anden og mere nærværende måde.

Tænk over tøjet

Tøjindustrien er én af verdens mest forurenende på flere områder, blandt andet det klimamæssige, der handler om drivhusgasudledninger.

Dog kan man selv gøre en forskel ved aktivt at tænke over og tage stilling til, hvilket tøj, man klæder sig i til daglig.

Vælger man at gå den økologiske og bæredygtige vej, vil man gøre klimaet en tjeneste, og det vil helt sikkert betale sig på sigt.

Vælg økologiske tøjprodukter og gør en forskel for klimaet i dag – det vil ikke blive fortrudt.

Skær ned på kødet

Der er efterhånden kommet ganske stor bevågenhed omkring den store klimasynder, der hedder kød.

Nærmere bestemt okse- og lammekød, da det især er den slags kød, der gør ondt på planeten, men det er heldigvis nemt at ændre sit forbrug.

Rigtig store dele af det danske landbrugsareal bruges på dyrkning af foder til husdyr, og man kunne udnytte pladsen langt bedre ved at dyrke afgrøder til mennesker.

Desuden er CO2-aftrykket på eksempelvis oksekød utrolig højt, og derfor gør man klogt i at skære ned på sit kødforbrug, så man overvejende spiser vegetarisk eller måske spiser fjerkræ.