Bliv mere miljøvenlig med et pillefyr

Mange huse og boliger har stadig et oliefyr som sørger for at opvarme huset. Et oliefyr kører naturligvis på olie, og det er som bekendt for mange ikke en særlig miljøvenlig løsning. Det kan også blive dyrt, da prisen på olie kan variere meget. Et pillefyr kan være et rigtig godt alternativ, da man både kan få et billigere og mere miljøvenligt fyr.

Fra olie til træpiller

Den helt store forskel mellem et olie- og pillefyr er selvfølgelig det brændsel, som det kører på. Det er derfor også mere miljøvenligt. Pillefyret brænder CO2 neutrale træpiller af, som automatisk bliver fyldt på fyret.

Det kræver derfor også mere plads end et oliefyr. Dog kan et moderne pillefyr styret på din computer eller mobil, så du kan holde øje med det fra sofaen.

Det kræver dog stadig lidt arbejde fra din side af, da det skal renses og opfyldes ugentligt. Du skal derfor være indstillet på, at det bliver en del af dine ugentlige eller daglige rutiner. Du skal også sørge for at have et sted, hvor du kan opbevare dine træpiller tørt, så du altid har brugbare piller, som du kan fylde på fyret.

En god investering

Det koster lidt af anskaffe sig et pillefyr, og eventuelt få udskiftet det gamle fyr. Det er dog en investering, da man kan spare en meget stor del af ens varmeregning. Det er faktisk muligt at spare helt op til 50% af din varmeregning, alt afhængigt af din tidligere varmekilde. Investeringen vil derfor være godt givet ud.

Det er ikke kun ved selve købet af fyret, at du skal investere lidt. Det skal du også gøre, når du skal købe dine træpiller. Du skal nemlig sørge for at købe de træpiller som er fremstillet af rent træ. De er nemlig de bedste, og de koster derfor også mere end de andre. Træpiller af rent træ har en højere virkningsgrad, og du vil derfor få en større besparelse.

Find det rigtige

Der findes forskellige størrelser af pillefyr og energiklasser. Størrelsen af fyret afhænger af størrelsen på huset, og du skal sørge for at orientere dig inden købet. Du kan se mulighederne for et pillefyr her.

Du skal altid gå efter et pillefyr med energiklasse A. Her gælder de samme regler som ved køb af meget andet til hjemmet. Jo bedre energiklasse, jo bedre er det for miljøet. Så er du nemlig klar over, hvilket pillefyr du skal kigge efter.