Et træ på 9550 år

I en af Sveriges nationalparker finder du et træ på 9.550 år, som lever i bedste velgående endnu.
Det er der jo flere årsager til, men den historie kan i læse mere om ved at klikke på linket fra hjemmesiden hos Aars Anlæg.

Det er jo ikke altid træerne holder helt så længe, og nogle gange er de ikke ret gamle før de komemr i vejen, MEN der er da ingen grund til at lade dem gå til spilde.

Et træ som er fældet af professionelle fagfolk, kan “genbrugs” både som brænde, men også som træflis i haven, som er den miljørigtige måde at bekæmpe ukrudt i haven. Hvis du da ikke gerne vil have en vild have, hvor der er masser af biodiversitet.

De fleste vil gerne have et pænt og ryddeligt område i haven, hvor de kan slappe af og nyde det gode vejr. Hvis alt for mange lade fra et træ fylder på plænen, opstår der hurtigt problemer med svamp i plænen, eller hvis træet kaster for meget skygge hen over dagen, bliver det ofte en mos plæne i stedet for en græsplæne.

Så er det nok bedt at lade træet komme til gode på en anden måde, men det er ikke altid nemt, hvis træet er stort, og du også gerne vil have rødderne væk. Så vil jeg råde dig til at kontakte en fagmand, som har udstyr og ekspertise i baghånden.

Har du spørgsmål til hvad du kan bruge et fældet træ til, eller vil du bare gerne af med det, så kontakt Aars Anlæg og spørg om træfældning.