Elektrikeren vedrørende ventilation og indeklima

Dårlig luft indenfor – hvad kan man gøre ved det?

Dårlig luft indenfor i boliger kan skyldes flere forskellige ting, men det har oftest noget med ventilation at gøre. Der findes dyre og billige ventilation løsninger som du kan få for at opnå et bedre indeklima, hvad du bør investere i kommer helt an på hvordan dit hus er bygget.

Dårlig ventilation er normalt mere mærkbart i sommermånederne, når det føles som om varmen gør luften er stille. Hvis du er generet af dårlig og indespærret luft, er det en god idé at få en fagmand ud, som f.eks. en elektriker som tilbyder montering af ventilation, til at gennemgå ventilationen og drøfte forskellige løsninger med dig.

I ejendomme, hvor der er dårlig luft, kan du vælge at installere en varmegenvindings enhed eller flere. Fordelen er med et-rumsventilation, er at du ikke skal trække en masse rør og derfor så kan du holde nede omkostninger. Et-rumsventilation koster kun en femtedel af prisen for et komplet ventilationssystem. Hør med din lokale elektriker, f.eks. hvis du i Hellerup, hør med din lokale elektriker på Frederiksberg og få nogle forslag på løsninger i forskellige budgetter, så er det nemmere for dig at finde frem til hvad der netop er bedst i dit tilfælde.

Fugtproblemer, hvad kan årsagen være?

Fugt i kældere badeværelser, lofter og køkkener skyldes ofte, at fugten forbliver i rummet og ikke ledes ud. Derfor er det vigtigt at finde en langsigtet løsning, der fungerer til dit hus eller din ejendom, for at undgå fugtskader og skimmelsvamp. Hvis du har problemer med fugt, kan en elektriker lave et besøg på stedet for at finde den passende løsning, som derefter præsenteres i en overskuelig handlingsplan.

Hvordan ved jeg, om jeg har god eller dårlig luft i huset?

Et dårligt indeklima i din bolig beskrives ofte som et hus man ikke har lysten til at være i. Selvom det er relativt nemt at opdage, om der er stillestående luft i huset, mærker vi oftere og oftere, at dette overses, og at boligejerne vænner sig til dem dårlige luft. Men dårlig luft er ikke sundt og kan føre til langvarige problemer. Er du usikker på luftkvaliteten i dit hus, er det bedst at kontakte en god fagmand.